Land:  Frankrig Distrikt:  Languedoc Kategori:  Hvidvin
Klassifikation:  Pays d’Oc Druer: Chardonnay & Viognier Årgang: 2015
Restsukker: Alkohol: 12,5 % Lagring:  Ståltanke
Flaskestr.:  0,75 l  Producent: Cazes

 

Lynch Bages var starten på det imperium Cazes familien står bag i dag, som inkluderer Bordeaux slottene Les Ormes de Pez i Saint Estèphe og Villa Bel Air i Graves, negociant firmaet Jean-Michel Cazes-Sélections samt vingårde i Sydfrankrig, Rhônedalen, Portugal og Australien. I 2006 overdrog Jean-Michel virksomheden til families fjerde generation, sønnen Jean-Charles Cazes. Dette betyder dog ikke at Jean- Michel er gået på pension, den højt respekterede winemaker og forretningsmand har stadig en finger med i spillet. Jean-Michel Cazes opfattes i dag som en levende vinlegende og han er da også velfortjent blevet kåret som Decanter Man of the Year og er blevet tildelt både Wine Spectators Distinguished Service Award og The Institute of Masters of Wine Lifetime Acheivement Award.

Viognier-druen er nok den bedste hvidvinsdrue i verden, men det kræver et godt klima og mere end almindelig indsigt i vinfremstilling for at få det bedste ud af den. Det er sket her, hvor den er kombineret med Chardonnay-druen, som giver elegance og fylde.

Cazes familien har gennemsøgt det sydfranske vinområde Minervois for foden af Montagne Noire (det sorte bjerg) nær Carcasonne, for at finde de bedste vinbønder med de bedste marker og resultatet er denne Chardonnay-Viognier fra særligt udvalgte parceller. Vinen har en delikat og kompleks duft af abrikos, violer og honning. Smag af moden frugt balanceret af en god friskhed og en let mineralsk smag. Flot fylde og elegant finish. Glimrende til fiskeforretter, helst hvid fisk.

Server ved 10 g C.

Vivino:  3,7  ud af 5 stjerner