Land:  Spanien Distrikt: Cava Kategori:  Mousserende
Klassifikation: DO Druer: Macabeo (50%), Parellada (40%) og Xarel.lo (10%) Årgang:  –
Restsukker:  Max. 12 g/l Alkohol:  11,5% Lagring:  Champagnemetode

 

Dette er kvalitets-Cava fra den lille producent, Castell de Vilarnau, der skabtes i 1948 men siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen.

Druerne er de klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (40%) og Xarel.lo (10%), der efter vinifikationen lagres ca. 15 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør!

Vilarnau Cava Brut er via en lang lagring drikkeklar ved frigivelse, hvor den ikke blot er selvskreven som det oplagte valg til velkomstdrink, men faktisk også er den bredest anvendelige madledsager, man kan forestille sig. Prøv den ikke blot til fisk og skaldyr, men også som ostevin, til cremede supper, til et væld af retter med svin og fjerkræ og ikke mindst som den perfekte partner til tapas.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 7-10°.

“Best Value” in The New York Times, May 2010 “Our best value was the $16 Vilarnau Brut from González Byass, a nonvintage bottle that was unmatched in its light, bright frothiness. Indeed, it was what Mateo called a ‘happy wine.’ ”

Eric Asimov, NY Times

90 Points Wine Enthusiast

*****  Vinavisen.dk