Land: Italien Distrikt: Treviso Kategori: Mousserende
Klassifikation:  DOC Druer:  Glera Årgang:
Restsukker: Alkohol: Lagring:  Stål
Flaskestr:  0,75 l

 

En vidunderligt uhøjtidelig og velsmagende Prosecco der med sin frugtige æble- og pære-dominerede stil er mindre stringent end Champagne – og velsagtens også en vin, der ved sin stil vil vinde mange fans blandt danskerne, som de er flest i forhold til det franske ikon.

Nord for Venedig, i Trevisos rullende bakker dyrkes Glera-druen, der gennem Charmat-metoden forvandles til en aromatisk, mousserende vin uden snerpende strenghed.

Hvis man dvæler ved ordet ’frugtig’ må det ikke forveksles med ’sød’, da vinen faktisk er relativ tør! Det er en organoleptisk enhed, der ikke så let lader sig kvantificere, hvilket jo på én og samme tid er det komplicerede og charmerende ved vinens verden. Men kombinationen af bløde, fine bobler og en saftighed i frugten giver en behagelig mundfornemmelse, der næsten inviterer til store slurke.

Luna Argenta prosecco Brut har flot renhed og med en sprød, spændstig frugt, der komplementeres af blomstrede undertoner, så vil det være indlysende at byde denne vin som den perfekte aperitif.

Men man bør huske, at det også er en meget alsidig vin, der næsten kan håndtere alle forretter, over salater og oste til de lyse kødretter.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på 9-10°.