Land:  Italien Distrikt:  Valpolicella, Veneto  Kategori:  Hvidvin
Klassifikation:  DOC  Druer: Garganega Årgang: 2017
Restsukker: Alkohol: 13,5 % Lagring:  Ståltanke
Flaskestr.:  0,75 l  Producent: Ca’ dei Conti

 

Ca ‘dei Contis ejendom ligger i byen Ca’ Di Conti del Monte Precastio i kommunen Tregnago i Valpolicella.  I Valpolicella Classico produceres der som hovedregel masser af  Soave-hvidvinen fra egnen omkring den smukke by Soave.  Her er Garganega druen ofte blandet med Ugni Blanc for at tilføre yderligere friskhed.  I tilfældet Ca’ dei Conti har man valgt at satse på Garganega druen alene og så give den en dyrkning og vinifikation, hvor der virkelig kæles for vinen.

Ejendommen dækker et areal på 5 hektar, og markerne ligger primært på en bakke i en højde fra 400 til 450 m / s.l.m. med fuld sydlig eksponering. Jordbunden er af moræne-oprindelse, den er kalkholdig,  hvilket giver vinen en vigtig struktur, duft og friskhed.

Dyrkning: Der anvendes Guyot system på små naturlige terrasser. Druerne dyrkes på vinstokke med en høj alder, d.v.s. mellem 30 og 50 år. Produktionen er reduceret til kun 1,5 kg druer pr. plante.  Høsten finder sted mellem slutningen af oktober og begyndelsen af november.  Efter den manuelle høst og håndsorteringen tørres druerne i 30 dage i frugtkælderen under kontrollerede forhold, d.v.s. temperatur, fugtighed og optimal ventilation.  Denne tørring giver dybde og lidt sødme til vinen.

Vinification: Maceration med skindene i 8 timer. Druesaften fermenteres ved en kontrolleret temperatur på 16 ° C i 15 dage. Vinen, modner i ståltanke.

Smagsindtryk: Vin med stor struktur, en dyb halmgul farve med en frisk, intens buket, typisk parfume af gyldne æbler, banan, tørret mandel og lidt bitter smag med en antydning af sødme.

Madparringer: Pastaretter, fisk, kyllinge-, svine- og kalvekød, hårde og bløde oste. Fremragende også som en meditationsvin og i slutningen af måltidet.

Serveringstemperatur: 8/10 ° C

 

Der er modne mirabeller i duften af denne hvidvin. Smagen er fyldig med masser af moden frugt, med god struktur, noter af honning og en blød og rund eftersmag med en anelse sødme. En meget lækker hvidvin, der vil gøre sig godt til milde kødretter – fjerkræ og kalv – og fuldmodne oste. Milde asiatiske retter vil også gå fint i spænd med denne hvidvin. Årgang 2015