Land:  Frankrig Distrikt:  Champagne Kategori:  Champagne
Klassifikation:  AOC Druer: Pinot Meuniere og Chardonnay Årgang: 2015
Restsukker: Alkohol: 12,5 % Lagring: Champagnemetoden
Flaskestr.:  0,75 l  Producent: Fam. Besserat

 

Besserat Champagne de Bellefon blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne fra druer dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen, der ville være delikat og let sprudlende og som vil ledsage ethvert måltid perfekt. Champagnehuset Besserat de Bellefon var født.
Besserat de Ballefon’s silkebløde fornemmelse og små bobler synes at stige op til overfladen i en fin skum, så snart den hældes i Champagne-glasset. Champagnen undergår ikke malolaktisk gæring, så aromaerne bevares og øger den tid Champagnn kan lagres i kælderen.  Trykket i flasken er 4,5 bar mod normalt i CHampagne omkring 6 bar.
Høstet fra de fineste vinmarker i regionerne Avize, Bouzy, Chouilly, Cramant alle bragt sammen for at skabe en fantastisk delikat og elegant vin med en perfekt balance mellem aromatiske kraft, friskhed og evnen til at folde sig ud i glasset.  En helt speciel champagne i verdensklasse !

Champagnen har en brilliant strågul farve med reflekser af kobber. Fint, vedvarende skum danner en mærkbar ring.
Næsen er åben, begyndende med blomsteragtige dufte (kaprifolie, akacie) og tørrede blomsternoter. Den aromatiske palet afslører mere frugtagtig duft såsom hvid fersken og mirabelle blomme. Når vinen åbner mere op viser noter af hasselnød og praline sig.
I Munden er det første indtryk friskt og livligt, og vinen er fyldig med en meget silkeagtig struktur, i fuld harmoni med de komplekse aromaer. Bestemte friske frugtnoter af abrikos, ananas, og fersken. En lang og vedvarende finish, den perfekte afslutning på  denne elegante og fornemme vin.

DRUESORTER:
45% Chardonnay
55% Pinot Meunier

RATINGS:
92 point Wine Spectator, der skriver:
“Tightly knit and racy, this is mouthwatering and harmonious, showing flavors of black currant, smoked almond, candied lemon zest, honey and chalk. Vibrant and hard to stop sipping, with a firm, smoky finish.”

5 stjerner i VINAVISE.DK, der skriver:
“En champagne med en fin duft af citrus og bagt brød. De friske citrus-noter går igen i smagen, og de holder længe i den liflige eftersmag. Det er en elegant vin – og et rigtig godt bud på en ledsager, hvis forretten nytårsaften er østers.”

VINKREUTZER.DK, skriver:
“NV, Besserat de Bellefon, Cuvée des Moines, Brut, Champagne – små fine bobler, som danser på tungen. Rigtig fin stil som passer lige til min smag. Renhed, saftig frugt og en kombination af æble og citron. Det er ikke vildt kompliceret, men det lever helt op til mine forventninger til en god Champagne. Ren og frisk stil, hvor glassene hurtig tømmes.”

Gold Medal: 2012 Drinks Business Awards (UK)

Silver Medal:
2011, 2012 & 2013 International Wine Challenge (UK)
2012 International Wine & Spirit Competition (UK)
2012 Decanter World Wine Awards

Silver Medal & Best in Class: 2013 International Wine & Spirit Competition (UK)

16/20 : 2013 Wine & Business Club Guide